....Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και υποσχόμαστε την όσο ποιο έγκυρη άμεση και αντικειμενική ενημέρωσή δικαιώνοντας την προσωπική σας επιλογή ..... "Οι συνειδήσεις των ανθρώπων δεν υφαρπάζονται αλλά κόποις κτώνται" ....

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ανοίγουν φτερά για Ελλάδα τα F-35, μπήκε και 4η υπογραφή, στην τελική ευθεία η πώλησή τους από τις ΗΠΑ.

Ακόμη ένα... βήμα πιο κοντά στην Ελλάδα βρίσκονται τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Μπήκε και τέταρτη υπογραφή για την πώλησή τους στη χώρα μας

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση των μαχητικών πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 μπήκε ακόμη μία υπογραφή (η τέταρτη στη σειρά) που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, καθώς υπέγραψε και ο ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμι Ρις.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη, ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις έδωσε το «πράσινο φως», μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο. Πλέον «αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

 

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την (επικείμενη) πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, ανέφερε ότι η αμυντική συνεργασία Ουάσιγκτον-Αθήνας βρίσκεται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: