....Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και υποσχόμαστε την όσο ποιο έγκυρη άμεση και αντικειμενική ενημέρωσή δικαιώνοντας την προσωπική σας επιλογή ..... "Οι συνειδήσεις των ανθρώπων δεν υφαρπάζονται αλλά κόποις κτώνται" ....

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Γειά σου ρε συ Έλληνα Μάγκα, Μίλτο σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας: Το παιδί δεν παίζεται… Ο καλύτερος αθλητής, ο καλύτερος χαρακτήρας…

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηγεωργίου λίγα λεπτά μετά την ιστορική του επιτυχία στο θρυλικό “Stade de France” όπου έγραψε ιστορία.



Ο Έλληνας αθλητής Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό στο άλμα εις μήκος ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024. Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο. Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά έγραψε Ιστορία στο “Stade de France” όντας ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑ

Την επιθυμία που είχε να πετύχει «κάτι περισσότερο» από το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι, μοιράστηκε ο Ελληνας πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που κατάφερα σήμερα. Ηθελα κάτι παραπάνω σαν επίδοση, σαν κάτι να μου έλειπε. Αλλά το πάλεψα. Ειδικά στο τέλος άρχισα να ξυπνάω λίγο, στα δύο άλματα. Το πέμπτο ήταν πολύ κλό, ήταν 8.31 με πάτημα αρκετά πίσω, θα πήγαινε για πολύ μεγάλο. Πήγα να ρισκάρω στο έκτο, να πατήσω ίσα ίσα, αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια, ήταν δύσκολος αγώνας», είπε ο Ελληνας πρωταθλητής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω για εμένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας πως αισθάνθηκε πίεση από το πρώτο άλμα του Ιταλού αντιπάλου του, Φουρλάνι:

«Βέβαια μου έβαλε (σ.σ. πίεση ο Φουρλάνι), για αυτό και απάντησα με τη μία, μετά μου έβαλε αρκετή πίεση και ο Πίνοκ, ο οποίος είναι πολύ καλός αθλητής. Ξέρω θα μπορούσε να κάνει 8.50, να είναι κοντά σε εμένα. Δεν σταμάτησα να προσπαθώ, είχα καλά άλματα, δεν είχα κάτω από 8.20. Το 8.48 βέβαια είναι από τα καλύτερα που έχω κάνει», σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Επειδή είχαν την καλύτερη επίδοση πηδούσα τελευταίος, ίσως μπορούσα να απαντήσω αν με περνούσε κάποιος, δεν απάντησε κανένας, άρα οκ. Είμαι χαρούμενος που έκανα σήμερα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο».

Για την ψυχολογική προετοιμασία πριν από έναν τελικό: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, έχω τον δικό μου τρόπο. Εγώ είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πριν τον αγώνα, σκέφτομαι τα πάντα πριν, σκέφτομαι το χειρότερο δυνατό σενάριο και τα περιμένω όλα. Αυτό.»

Για τον διάλογο που είχε με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάνσκι αποκάλυψε: «Του είπα ότι δεν ήμουν καλός, μου λέει δεν πειράζει το πήραμε ξανά, δεύτερη φορά».

«Εβλεπα τις τελευταίες ημέρες πολλά μηνύματα και πολλά πράγματα για εμένα, τους ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα έστω λίγο χαρούμενους, έστω λίγο να χαμογελάσατε. Δεν τελείωσαν σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έχουμε ακόμα και άλλους αθλητές».

  • ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και διατηρώντας τον τίτλο που κατέκτησε τρία χρόνια πριν στο Τόκιο.

Στο πρώτο του άλμα, ο Ελληνας πρωταθλητής «προσγειώθηκε» στα 8,27 μ., ενώ με τη δεύτερη προσπάθειά του, στα 8,48 μ., βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης και έθεσε τις βάσεις για το 7ο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής.

Στην τρίτη προσπάθεια, σημείωσε τη χαμηλότερη επίδοσή του στον αγώνα (8,24 μ.), ενώ το 4ο άλμα του έφθασε στα 8,36 μ. Στο πέμπτο άλμα έφθασε στα 8,32 μ., ενώ άκυρη ήταν η τελευταία του προσπάθεια.

Ο 26χρονος από τα Γρεβενά γίνεται ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά (1 ασημένιο – 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (8), την Ατλάντα 1996 (13) και φυσικά τους πρώτους συγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 με 47 μετάλλια.

  • Το 12ο χρυσό του Τεντόγλου

Η πρωτιά στον τελικό του μήκους στο Παρίσι, οδήγησε τον Ελληνα πρωταθλητή στην κατάκτηση του 12ου χρυσού μεταλλίου στην καριέρα του και του δεύτερου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε προηγηθεί το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021).

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (2023), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου σε Βελιγράδι (2022) και Γλασκόβη (2024), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε Βερολίνο (2018), Μόναχο (2022) και Ρώμη (2024), στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου σε Γλασκόβη (2019), Τόρουν (2021) και Κωνσταντινούπολη (2023) και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας (2023).

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ και Καθημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια: