....Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και υποσχόμαστε την όσο ποιο έγκυρη άμεση και αντικειμενική ενημέρωσή δικαιώνοντας την προσωπική σας επιλογή ..... "Οι συνειδήσεις των ανθρώπων δεν υφαρπάζονται αλλά κόποις κτώνται" ....

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Τα «φαβορί» για το υπουργικό συμβούλιο: Ποιοι θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση – ΥΠΑΜ ο Ν.Δένδιας και ΥΠΕΞ ο Γ.Γεραπετρίτης Ο Μ.Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και για την επόμενη τετραετία ο πρωθυπουργός της χώρας και αυτό που αναμένεται να δούμε είναι ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Άμυνας θα το αναλάβει ο Νίκος Δένδιας. Στο υπουργείο Οικονομικών μεταφέρεται ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Νίκος Παπαθανάσης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρεται η Νίκη Κεραμέως, με τον Θεόδωρο Λιβάνιο να είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πηγαίνει στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ο  Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι ο νέος υπουργός Υγείας, ενώ σε αυτό το υπουργείο αναμένεται να αξιοποιηθούν η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Yπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να οριστεί ο Γιώργο Φλωρίδης. Η Όλγα Κεφαλογιάννη θα αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού.

Από εκεί και πέρα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας, ο Χρήστος Σταϊκούρας το Μεταφορών, ενώ στο Επικρατείας θα είναι ο Άκης Σκέρτσος και ο Σταύρος Παπασταύρου.

Τέλος η Σοφία Ζαχαράκη θα είναι η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τη Δευτέρα ορκίζεται ο Κ.Μητσοτάκης 

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αποδεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, για την παράδοση-παραλαβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 27 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί το προηγούμενο Κοινοβούλιο, ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής έχει οριστεί η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα γίνει η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής και θα ορκιστούν και οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνηςΑναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, και το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: